Over ons

Bema BV is een trotse familieonderneming met een rijke geschiedenis. Sinds onze oprichting in 1990 als handelsbedrijf hebben we geleidelijk aan meer productiestappen in eigen beheer genomen. Vandaag de dag zijn we een sterke speler binnen de verpakkingsbranche en maken we deel uit van de Bema Packaging Group, een samenwerkingsverband van diverse bedrijven.

Met trots bieden wij hoogwaardige verpakkingsoplossingen aan de vleesverwerkende industrie, vis- en kaasverwerkende bedrijven. Onze producten voldoen aan de strenge normen en hoge eisen van de voedselindustrie. Dankzij geautomatiseerde processen kunnen we een constante en hoogwaardige kwaliteit garanderen.

Bema is ISO, BRC én Halal-gecertificeerd! Dit betekent dat we niet alleen voldoen aan internationale kwaliteits- en voedselveiligheidsnormen, maar ook aan de specifieke wensen van onze diverse klanten.
Heeft u vragen over onze kwaliteit? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze kwaliteitscoördinator via g.steller@bemabv.com.

Onze certificaten vind u onderaan deze pagina.

Ons team

Geschiedenis

1990
2000
2002
2004
2006
2008
2010
2012
2014
2016
2019
2021
2022
2022
2022
2023

1990 – Het begin

In 1990 startte Bernd samen met een compagnon het bedrijf ‘Ripro’, wat het begin markeerde van wat later een snelgroeiend familiebedrijf zou worden.

Begin BEM

2000 – ‘Bema BV’

Tien jaar later werd de naam ‘Bema bv’ geïntroduceerd, toen Bernd en Marja Pröpper begonnen met het slijpen van industriële messen onder die naam.

Bema BV

2002 – Uitbreiding assortiment

In 2002 werd het assortiment uitgebreid met verpakkingen, waaronder kunststofdarmen voor de vleesindustrie, wat nieuwe groeikansen creëerde.

2004 – Verhuizing naar Moordrecht

In 2004 verhuisde het bedrijf van Gouda naar Moordrecht en breidde het zijn activiteiten uit naar de kaas- en visindustrie.

BEMA Moordrecht

2006 – Aanschaf eerste opstroopmachine

In 2006 werd de eerste opstroopmachine aangeschaft, waardoor efficiënter kon worden gewerkt en de productiecapaciteit kon worden vergroot.

Opstroopmachine

2008 – Aanschaf eerste drukmachine

In 2008 werd de eerste drukmachine aangeschaft, waardoor Bema BV zelf drukwerk kon produceren en meer controle had over het productieproces.

Drukmachine

2010 – Aanschaf eerste zakkenmachine

In 2010 werd de eerste zakkenmachine aangeschaft, waarmee Bema BV op maat gemaakte zakken kon produceren om aan specifieke klantbehoeften te voldoen.

Zakkenmachine

2012 – Verhuizing naar Waddinxveen

In 2012 verhuisde Bema BV van Moordrecht naar Waddinxveen.

BEMA Waddinxveen

2014 – Start in Duitsland

In 2014 startte Bema BV ook activiteiten in Duitsland onder de naam ‘Bema GmbH’, waarmee het zijn aanwezigheid op internationale markten versterkte.

BEMA duitsland

2016 – Uitbreiding

In 2016 werd er een extra pand gehuurd in Waddinxveen om het groeiende magazijn van Bema BV aan te kunnen.

2019 – Verhuizing naar nieuwbouw Waddinxveen

In 2019 verhuisde Bema BV naar een nieuwbouwlocatie en breidde het zijn activiteiten uit naar de bakkerijenindustrie.

Nieuwbouw Waddinxveen

2021 – Vervo BV

In 2021 breidde Bema BV haar familie uit met vacuümspecialist Vervo BV, waarmee ze hun expertise en diensten konden uitbreiden.

2022 – Vervo BV heeft Vacuflex overgenomen

In 2022 nam Vervo BV Vacuflex over, wat nieuwe groeimogelijkheden bood binnen de vacuümsector.

2022 – FPC en AP

In 2022 breidde de Bema-familie verder uit met de overname van The Flexible Packaging Company en Allied Packaging, wat hun positie in de verpakkingsindustrie versterkte.

2022 – Nieuwbouw GmbH is klaar

In 2022 werd de nieuwbouw van Bema GmbH voltooid.

Nieuwbouw GMBH

2023 – Uitbreiding magazijn

In 2023 is er een nieuw magazijn gebouwd in Waddinxveen om te voorzien in de groeiende behoefte aan opslagruimte. Deze uitbreiding stelt Bema BV in staat om hun logistieke mogelijkheden te vergroten en beter te voldoen aan de vraag van hun klanten.

Nieuwbouw Magazijn Waddinxveen

Productie

Met trots bieden wij hoogwaardige verpakkingsoplossingen aan de vleesverwerkende industrie, vis- en kaasverwerkende bedrijven. Onze producten voldoen aan de strenge normen en hoge eisen van de voedselindustrie. Dankzij geautomatiseerde processen kunnen we een constante en hoogwaardige kwaliteit garanderen.

magazijn bema
machine
rol

Drukkerij

Onze eigen, in house DTP-afdeling maakt uw designs en regelt alle drukvoorbereidingen, zoals het vervaardigen van drukplaten. Hierdoor zijn wij niet alleen snel, maar ook zeer flexibel. Wij zijn steeds op zoek naar verbeteringen om de productieprocessen en de service richting onze klanten te optimaliseren.

Onze state-of-the-art drukmachines stellen ons in staat indrukwekkende resultaten te behalen. Dankzij de nieuwste technologieën creëren we levendige kleuren, scherpe details en opvallende ontwerpen die uw verpakkingsmaterialen transformeren.

Meer informatie
drukkerij
transport

Transport

Snelle levering nodig? Omdat wij het transport in eigen beheer hebben kunnen wij in heel West-Europa binnen 24 uur leveren. U kunt met ons ook afspraken maken over wekelijks terugkerende leveringen op een door u gewenste moment.

Naast de specialisten van onze DTP-afdeling hebben we bij Bema BV dus ook onze eigen transport, waardoor we flexibel, snel en efficiënt kunnen leveren.

Neem contact op

Duurzaamheid bij Bema BV

Zonne-energie als Krachtige Stap

Onze inzet voor duurzaamheid wordt tastbaar via onze zonnepanelen. Met 2196 panelen genereren we trots 60% van onze energiebehoefte uit zonne-energie. Deze panelen transformeren zonlicht in elektriciteit en helpen ons om onze ecologische voetafdruk te verminderen. Bekijk hier de aftermovie van dit project.

Efficiënt Energiegebruik door Innovatie

Onze inzet voor duurzaamheid wordt versterkt door onze samenwerking met Resino Inks, die ons hebben bijgestaan bij het implementeren van energiezuinige led-inkten en systemen. Ons doel is om in de toekomst 100% zelfopgewekte energie te gebruiken in onze productieprocessen.

Lijn van Recyclebare Producten

In lijn met onze duurzaamheidsinspanningen hebben we een productlijn ontwikkeld die volledig recyclebaar is. Door producten te ontwerpen met hergebruik in gedachten, dragen we bij aan het minimaliseren van afval en het behoud van kostbare hulpbronnen.

YouTube video

Blijf op de hoogte

altijd de laatste ontwikkelingen in uw mailbox

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.